تاریخ انتشار :پنج شنبه ۳۰ آذر ۹۱.::. ساعت : ۹:۳۳ ق.ظ
کدخبر : 3147:: بازدید2,177:: بامدیریت:فرهاد نظری

سرطان معده قابل درمان است-دکتر فریبرز منصور قناعی پاشاکی

به مناسبت روز جهانی سلامت گوارش-سرطان معده قابل درمان است-فهرست مقالات منتشر شده درمجلات ایرانی-فهرست مقالات منتشر شده درمجلات بین المللی

درصورت تشخیص بموقع، سرطان معده قابل درمان است

دکتر فریبرز منصور قناعی رییس مرکز تحقیقات گوارش و کبد گیلان در در جمع خبرنگاران گفت:در صورت بررسی به موقع، امکان تشخیص زود هنگام و درمان سرطان معده وجود دارد

دکتر فریبرز منصور قناعی در نشست خبری که به مناسبت اجرای طرح سلامت گوارشی برگزار گردید ابتدا در خصوص وضعیت شیوع سرطان های گوارشی گفت: بدخیمی های معده در ایران و بخصوص شمال ایران شایعترین نوع سرطان احشایی می باشند که در حال حاضر بدلیل تشخیص دیرهنگام آن با مرگ و میر بالایی همراه است. وی افزود:  بدخیمی معده معمولا ً در طی سالها به صورت ضایعات پیش سرطانی ایجاد شده و مدتها بدون علامت پیشرفت می کند . این نوع بدخیمی از جمله بیماریهایی است که در صورت بررسی به موقع امکان تشخیص زود هنگام و درمان آن وجود دارد . بطوریکه در صورت تشخیص در مراحل دیررس و علامت دار فقط ۱۶% افراد طول عمر ۵ ساله دارند .

وی با اشاره به اینکه میزان سرطان معده در گیلان از هر ۱۰۰ هزار نفر ۱۵ تا ۲۰ نفر است، خاطرنشان کرد: بهترین روش تشخیص زود هنگام بیماری استفاده از آندوسکوپی در افراد در معرض خطر می باشد . همچنین در سالهای اخیر از آزمایش های خونی خاصی جهت پیش بینی احتمال وجود این ضایعات استفاده شده است .

رییس مرکز تحقیقات بیماریهای گوارش و کبد گیلان در خصوص این طرح استانی اظهار داشت:  از آنجایی که بر اساس مطالعات آماری بدخیمی معده در استان گیلان و بخصوص در برخی مناطق استان از جمله بخش لشت نشاء به میزان بالاتری دیده می شود، مرکز تحقیقات بیماریهای گوارش و کبد گیلان  قصد دارد با اجرای یک طرح منطقه ای ، سلامت گوارشی افراد بالای ۵۰ سال این منطقه را بررسی نماید .

دکتر منصور قناعی در خصوص چگونگی اجرای این طرح گفت: در این طرح پس از اطلاع رسانی توسط مراکز و خانه های بهداشت منطقه ، از افراد بالای ۵۰ سال ثبت نام و مشخصات فرد و بررسی عوامل خطر بیماری و معاینات اولیه توسط پزشکان مراکز بهداشتی در پرسشنامه ثبت می شود . سپس افراد در زمان تعیین شده توسط پزشکان فوق تحصص گوارش تحت آندوسکوپی قرار گرفته و همچنین نمونه خون از آنها گرفته می شود . پس از بررسی های آزمایشگاهی و بافت شناسی نتایج حاصل به اطلاع فرد رسانده می شود . تمامی مراحل معاینات ، آندوسکوپی و آزمایشگاه برای افراد واجد شرایط بصورت رایگان خواهد بود .

 عضو هیئت علمی دانشگاه از عوامل خطر سرطان معده ، به  ابتلا به یک نوع باکتری گوارشی به نام هلیکوباکترپیلوری ، جنس مرد ، سن بالای ۵۰ سال ، قومیت آسیایی و نوع رژیم غذایی اشاره کرد و افزود:نوع غذایی که فرد می خورد می تواند در احتمال ایجاد سرطان معده موثر باشد . به عنوان مثال غذاهای دودی ، نمک سود شده و سبزیجاتی که به عنوان ترشی استفاده می شوند خطرساز باشند . بعلاوه غذاهایی که مواد نگهدارنده نظیر نیترات ها و نیتریت های زیادی دارند ( مثل سوسیس و کالباس ) نیز میتوانند احتمال ایجاد سرطان معده را افزایش دهند .

وی همچنین استعمال دخانیات – چاقی – گروه خونی A – برخی مشکلات ژنتیکی و سابقه سرطان معده در افراد فامیل از دیگر عوامل خطر برشمرد .

دکتر منصور قناعی خاطر نشان کرد: خوردن غذاهایی همانند سبزی و میوه تازه ، ویتامین A و ویتامین C می توانند خطر ایجاد این بیماری را کاهش دهند

تاریخ    :   ۱۳۸۹/۱۱/۱۸

منبع: http://www.gums.ac.ir

«مطالب مرتبط»

دیدگاه خود را به ما بگویید.

*

code