تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۱ شهریور ۹۰.::. ساعت : ۱:۵۱ ق.ظ
کدخبر : 304:: بازدید807:: بامدیریت:فرهاد نظری

گیاهان دارویی درپاشاکی

گرزنه(گزنه)- اگر این گیاه را لمس کنیم،محتویات سوز آور غده ریز آن در پوست بدن وارد می گرددو ایجاد سوزش و ناراحتی می کند.این گیاه در اماکن مخروبه و باغها ونقاط مرطوب به حالت خودرو می روید.خواص دارویی:از برگهای تازه آن واز ریشه و شیره حاصل از آن وهمچنین از دانه آن کم وبیش به مصارف در مانی می رسد.باعث تقویت اعمال هضم، ازدیاد ادرار،بند آوردن خون،علاج بیماری قند،ازدیاد ترشح شیر، باز کردن قاعدگی،رفع بیماریهای جلدی و  از بین بردن انگل می گردد.جوشانده آن در رشد مو،مانع ریزش مو ورفع شوره سر موثر است.ازبرگهای گزنه کوچک یا پا کوتاه برای درست کردن خورشتی که تره نام دارد بکار می برند.

خاش کوی وخونه مار کوی وسفید کوی- دانه های کدو یعنی تخم کدو را جمع آوری کرده خشک نموده در زمستان استفاده می کنند.
خواص دارویی:از بین برنده انگلهای روده،عصاره تازه آن برای ناراحتیهای کلیوی توصیه شده.پوست تخم کدو را جدانموده با روغن کر چک مخلوط می کنند وجوشانده آن را برای رفع بعضی ناراحتی ها بکار می برند

باقلی-برای التیام زخم معده و رفع اسهال و زکام مفید است .آب باقلای پخته رد کننده گیر های معده می باشد.از باقلای پخته ضماد تهیه نموده و مقداری از آن را در محل گزیدگی سگ هار می گذارند که سم گزیدگی را به خودش می کشد.ضماد پوست و برگ باقلی جهت رفع سوختگی آتش مفید است.همچنین برای رفع عفونتهای کلیه مثمر ثمر می باشد.طبق اعلام محققین از جمله پرو فسور جان کلام در لندن مصرف با قلا برای جلوگیری از بروز سرطان روده مفید می باشد. امام صادق (ع) فرموده است:باقلی ساق را محکم می کند و خون تازه در بدن تولید می نماید.

مازی– درخت بلوط- برگ و ریشه ومیوه ودانه آن به عنوان آرام کننده ، ضد تشنج ، درمان آسم، سیاه سرفه ،صرع، بی اختیاری دفع ادرار، رفع درد های آپاندیس و بواسیر استفاده می شود.

توت سفید ـ برگهای تازه آن برای مصرف تغذیه کرم ابریشم بکار می رود.

خواص دارویی :اثرملین داردو برای بیماریهای سینه مفید است و برای کسانی که دارای بیماری قند خون هستند قند موجود در توت سفید برای این بیماران مفید است.

بنفشه – که اطراف ما در (حیدرلات و لات باغ به وفور یافت می شود) گل بنفشه نرم کننده و خلط آور ضعیف می با شد. و دم کرده آن برای رفع گلو درد ،برو نشیت های حاد و رفع گریپ بسیار نافع است.

ترف(ترب) ـ اشتها آور،اثر معالج در درمان یرقان،رفع نرمی استخوان و در دفع رسوبات صفراوی موثراست.شیره تازه ترب سیاه برای رفع سیاه سرفه،بیماریهای کلیه ومثانه ورماتیسم )که بیماری شایع در گیلان است)ودرد مفاصل بسیار نافع می باشد.

هویج(گزر- زردک)- ـ پو ست ثانوی ریشه وساقه آن تصویه کننده خون وضد عفونی کننده می باشد.مصرف ریشه هویج در کمبود ویتامین 3،بی میلی جنسی،کم خونی زمان بلوغ و مقاوم نمودن   در برابر بیماریهای عفونی موثر است .برای تمیز کردن ریشه هویج باید آن را زیر شیر آب قرار داده وقسمت خارجی را با ملا یمت تراشید

پنج انگشتی ـ از برگهای آن در قرمه سبزی استفاده می شود و گویند دارای خواص دارویی نیز می باشد.

گل گاوزبان – مقوی قلب ،نرم کننده

تمشک(بالش)- ازبرگهای آن برای رفع اسهالهای ساده ،خونریزی رحیمی ،خلط های خونی ،وجود خون در ادرار ،درمان بیماریهای قند ،کم خونی،گرفتگی صدا ،بیماریهای پوست  استفاده می شود.از جوشانده برگ به صورت غرغره برای رفع درد گلو،ورم لوزتین و ورم لثه ها ،ورم حلق وحنجره ،له شده تازه آن پرای آبسه های گرم ،زخم های کهنه ودیر علاج کاربرد دارد.میوه آن  در درمان مرض قند ورماتیسم موثر است.

ریحان– بوی ریحان جهت دفع حشرات موثر است .مصرف دم کرده آن برای سردرد های عصبی ،تقویت دستگاه عمل هضم ،از بین بردن نفخ ،سرگیجه ،دل پیچه ،سرفه وآنژین وسیاه سرفه توصیه شده .کلیه قسمتهای آن یک داروی موثر رفع التهاب دستگاه مجاری ادرار می باشد.دم کرده ریحان زیاد کننده ترشحات شیر است .دانه ریحان لعاب فراوان دارد و چون نرم کننده است در رفع ورم کلیه وترشحات زنانگی مورد مصرف قرار می گیرد .برگ ریحان برای معطر ساختن اغذیه (به خصوص برای جوکول موثر است).امام صادق (ع) فرموده :ریحان سبزی پیغمبران است ،غذا را گوارا می کند ،منفذ ها را باز می کند،دهان و آروغ را خوشبو می کند.مانع بیماری جذام است.

سیر– اثرضدعفونی کننده،ضدباکتری،هضم کننده غذا ،اشتها آور،صفرابر ومسهل صفرا،خلط آور،نیرو دهنده،دفع کرم ،کم کننده فشار خون می باشد.ودر درمان بیماریهای ریه وسل روده ودارای اثر مفید در بروز پیشگیری از سرطان است.مصرف آن درتسکین  نا راحتیهای ناشی از اثر نیکوتین در عروق و  اختلالات قلبی  و کسانی که آسم دارند موثراست.بهترین مقوی پیاز مغز می باشد.برای رفع میخچه و زگیل سیر را بپزید وروی محل بگذارید وببندید وهر روز ضماد را عوض کنید.برای ساکت شدن درد دندان کرم خورده سیر له شده را با کره مخلوط کرده در داخل دندان بگذارید تا درد ساکت شود..بوی بد سیر را با مصرف  این مواد  می توان از بین برد.با چند قطره اسانس آنژلیک.یانیم ساعت بعد از مصرف سیر یک عدد سیب رنده شده یا یک قاشق عسل یا چند عدد برگ جعفری بجوید وبخورید یا چند عدد قهوه بو داده بخورید یا یک عدد کپسول کلروفیل  یا مقدار کلروفیل مایع با شربت میل شود.

گل پامچال – در طب سینوان کرم کش ،ضد تشنج می باشد ودر بیماریهای عصبی ،تشنجات اطفال،دم کرده گل پامچال تقویت کننده است. وتب بر ودردرمان میگرن ، سرفه های مزمن، مجاری ادرار، سیاه سرفه ،سینه پهلووبیماری مجاری تنفسی مفید می باشد.

گل قاصدک– نارس آن سبز است وپس از رسیدن وخشک شدن به رنگ زرد وخرمایی در می آید.خیس کرده یا جوشانده آن که با مخلوط با داروهای دیگر برای نرم کردن سینه وروده ها به کار می رود.

ترش انار(انار وحشی) –( پوست ریشه اناربهترین دفع کرم کدو می باشد،دم کرده گل درخت اناربرای رفع اسهالهای ساده وخونرویهای ساده مواد مخاطی ودر استعمال خارجی به صورت غرغره برای رفع ورم لوزه به کار می رود.برگ درخت انار به حالت تازه یا خشک شده در  رفع ضعف اعمال معده وکمی اشتها وحالت تهوع ،کم خونی ،کم خونی دختران جوان ،رفع حالت خستگی عمومی پس از پایان بیماری وتسکین میگرن موثر است.
کاکتوس – نوعی ازکاکتوس که شیره آن مرهم زخم بوده وهمچنین برای کاهش درداستخوان مفیداست.

گندم واش – پشه کش قوی بوده که بانوان زیرروسری خود مثل ریحان می گذاشتند،وهمچنین درحیاط منزل آویزان می کردند جهت دورکردن پشه ها

گل انار – که آن راشکافته وشیره آن راجهت درمان عرق سوز(چیل سوجون)به کارمی بردند.

خشت(مثل نعناع) – که عطری بوده وآن گیاه راخردمی کردند(باسنگ می ساویدند)باآب غوره تازه مخلوط کرده وبه عنوان خورشت میل می نمودند که خاصیت دارویی نیزداشت.

 شال کلاه – شوین – گرزنه – رانیزباهم مخلوط کرده وبه عنوان ضماداستفاده می کردند.

تهیه مطلب توسط مدیرسایت

«مطالب مرتبط»

دیدگاه خود را به ما بگویید.

*

code