تاریخ انتشار :چهارشنبه ۶ دی ۹۶.::. ساعت : ۱۲:۳۶ ق.ظ
کدخبر : 18831:: بازدید74:: بامدیریت:فرهاد نظری

طرز تهیه مربای ازگیل (مربای شمالی خوشمزه)

طرز تهیه مربای ازگیل (مربای شمالی خوشمزه)

با  آموزش مربای ازگیل در خدمت شما هستم. میوه ازگیل که مخصوص شمال کشور است  اگر دوستان عزیز در ماه اردبیهشت و خرداد به شمال تشریف آوردید حتما از این میوه بگیرید و  این مربای خوشمزه را درست کنید .

ما شمالی ها عاشق این مربا هستیم و هر موقع فصل ازگیل شود با آن مربا درست می کنیم یادم هست مادرم هم این مربا را درست می کرد و ما با نان و کره محلی موقع صبحانه و عصرانه می خوردیم یادش بخیر

مواد لازم برای مربای ازگیل یا گلابی جنگلی (مربای خوشمزه شمالی):

ازگیل پاک شده و تمیز  : ۱ کیلو

شکر : ۱ کیلو

آب : ۱ لیوان

آب لیمو : ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری

پودر ژلاتین : ۲ قاشق غذاخوری

طرز تهیه مربای ازگیل یا گلابی جنگلی(مربای خوشمزه شمالی) :

اول از همه ازگیل ها را پاک می کنیم ابتدا سر و ته ازگیل را برمی داریم

ازگیل پوست نازکی دارد که پوست آن را آرامی برمی داریم و ازگیل را از وسط نصف می کنیم و هسته های آن را برمی داریم .

همه ازگیل ها را به همین طریق پاک می کنیم (می توانید ازگیل ها را فقط از یک طرف برش دهید و هسته آن را بردارید)

یک ظرف پلاستیکی انتخاب می کنیم (حتماً برای این کار نیاز به یک ظرف پلاستکی داریم) یک لا ازگیل و یه لا شکر می ریزیم

تا‌ آخر به همین شکل یک لا ازگیل و یک لا شکر می ریزیم (یک کیلو شکر را نصف می کنیم و نیم کیلو را حالا و نیم کیلو را موقع پخت ازگیل اضافه می کنیم) در ظرف را می بندیم .

به مدت ۲۴ ساعت ظرف ازگیل را داخل یخچال قرار می دهیم تا آب بیافتد . بعد از ۲۴ ساعت ازگیل ها را از یخچال بیرون می آوریم نصف شکر و ۱ لیوان آب سرد را به ازگیل و شکر اضافه می کنیم و داخل قابلمه می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم

وقتی که جوش آمد حرارت را کم می کنیم تا زمانی که آب جوش بیاید یک ملاقه چوبی داخل ظرف قرار می دهیم

در قابلمه را قرار می گذاریم تا ازگیل پخته و خوش رنگ شود این مربا زمان پخت بیشتری می خواهد با حرارت ملایم می گذاریم که درست شود

تقریباً‌ بعد از ۴۵ تا ۱ ساعت آماده می شود . هر وقت احساس کردید که ازگیل پخته و خوش رنگ شده در قابلمه را برمی داریم و ۱۰ دقیقه آخر ۲ قاشق مرباخوری پودر ژلاتین را با کمی آب گرم مخلوط کرده و به مربا اضافه می کنیم . چون مربا زیاد جوش نمی خورد و مربا خوش رنگ و خوش طعم می شود .  مقداری از مربا را در داخل یک ظرف کوچک می ریزیم و ۱۰ دقیقه می گذاریم تا سرد شود و هر وقت احساس کردید که غلظت مربا خوب است آن را از روی گاز برمی داریم .

بعد از این که مربا آماده شد  آن را داخل شیشه می ریزیم حتماً باید مربا کاملاً سرد شود و در آن را محکم می بندیم و آن را در یخچال می گذاریم .

نکته :

۱ . شما می توانید میوه ازگیل را تمیز کرده و در ظرفی بریزید و در فریزر قرار دهید و هر وقت که دوست داشتید با آن مربا درست کنید.

۲ . در مورد اضافه کردن آب لیمو به ازگیل ، اگر ازگیل ترش باشد آب لیمو اضافه نمی کنیم اگر شیرین و محلی باشد آب لیمو اضافه می کنیم

«مطالب مرتبط»

دیدگاه خود را به ما بگویید.